Berlijn bedankt vrijwilligers vluchtelingenhulp met grote actiedag

De politici van de deelstaat Berlijn, het zogenaamde Huis van Afgevaardigden (Abgeordnetenhaus), bedanken de vele vrijwilligers voor hun engagement bij de vluchtelingenhulp. De Berlijnse burgemeester en de president van het Huis van Afgevaardigden bedanken ook de medewerkers van alle betrokken sociale organisaties.

Om die mensen een hart onder de riem te steken is voor 31 januari de actiedag Berlin sagt Danke! in het leven geroepen. Op initiatief van het Berlijnse parlement nodigt burgemeester Michael Müller en de president van het Huis van Afgevaardigden Ralf Wieland die dag iedereen uit kosteloos talrijke Berlijnse culturele instituten te bezoeken.

Tierpark, de Berliner Philharmonie en het fort Zitadelle Spandau zijn enkele van de meer dan 80 locaties met een open huis op de actiedag. Iedereen kan aan de hand van het aanbod een eigen programma samenstellen. In het stadhuis van Berlijn (Rotes Rathaus) staat op 31 januari de ‘markt der mogelijkheden’. Hier stellen verenigingen en organisaties zich voor en laten zien op welke manier ze vluchtelingen ondersteunen. Ook wordt uitgelegd hoe burgers zelf bij de vluchtelingenhulp kunnen participeren.

Voor sommige musea en theaters is een aanmelding vooraf nodig, omdat aan een voorstelling of rondleiding op die dag een maximaal aantal bezoekers gekoppeld is. Dat geldt bijvoorbeeld voor enkele voorstellingen in het HAU theater, maar ook voor rondleidingen door het Energiemuseum of het Deutsches Technikmuseum.

Bekijk daarom via onderstaande link het complete programma en de mogelijkheden tot aanmelding.

Programma ‘Berlin sagt Danke!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.