Vrouwen ‘nemen wraak’ op vluchtelingen

video20Tien dagen geleden deelden vluchtelingen uit Syrië, Iran en Afghanistan in Berlijn rozen uit aan vrouwen om zo hun respect uit te drukken.  Dat nieuws stond ook op deze blog. De vluchtelingen wilden aantonen dat ze niets te maken hebben met de gewelddadige acties in Keulen en dat ze blij zijn met de goede opvangmogelijkheden. Nu hebben de vrouwen ‘wraak genomen’.

Een groep vrouwen van de non-profit organisatie Avaaz wilde zich revancheren. Afgelopen zondag deelden de vrouwen voor het opvangcentrum voor vluchtelingen in de voormalige luchthaven Tempelhof rozen uit aan vluchtelingen. ‘De bloemen’, zei één van de vrouwen uit de organisatie, ‘zijn ook een teken van vreugde over de aankomst van de vluchtelingen.’

Als deze actie door duizenden in heel Duitsland wordt herhaald, dan kunnen we de vijandelijke propaganda tegen buitenlanders met hoop en het ‘met elkaar’ tegenstand bieden, aldus Avaaz. De organisatie wil in heel Duitsland ‘bloemen van menselijkheid’ verdelen en roept op haar website iedereen op hieraan deel te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.