Ophitsende Russische media

objects-of-propaganda-1205063-638x427Na de gewelddadigheden in Keulen zien de Russische media hun kans schoon om Europa zwart te maken. Daarvoor gebruiken ze alle middelen. De presentatrice van het eerste kanaal van de Russische staatszender toont een bijdrage over Lisa uit Berlijn. Dit 13-jarige meisje werd volgens haar verkracht, de politie deed niets en de daders lopen nu vrij rond. Volgens de Russische zender is dat het nieuwe systeem in Duitsland.

Wat de Russische presentatrice niet vertelt is dat het 13-jairge meisje enkel is verdwenen en er volgens de politie absoluut geen sprake is van verkrachting. Maar daar hebben de Russische media geen boodschap aan. Het verhaal over het verdwenen meisje wordt al snel opgeblazen. Volgens enkele Russische zenders is Lisa in Berlijn namelijk 30 uur lang verkracht door migranten. Bovendien zou de politie haar gedwongen hebben in een getuigenis te verklaren dat alles met haar instemming is verlopen.

Columniste Alice Boat schrijft in het Duitse opinieweekblad Die Zeit over deze zaak. Ze schrijft dat het de dagelijkse gang van zaken is dat Russische media liegen. Een jongen die bij de inname van Slowjansk door Oekraïense soldaten gekruisigd is en een meisje dat nabij Donezk door Oekraïners gedood zou zijn, het waren verzonnen verhalen. Zowel de jongen als het meisje bleken niet te bestaan. Lisa uit Berlijn bestaat echter wel.

Ook de ouders van Lisa bestaan en ze maken zich grote zorgen over de verdwijning van hun dochter. De politie is echter duidelijker dan ooit in de berichtgeving: er is geen sprake van ontvoering, noch van verkrachting. De Russische propagandamachine draait echter al op volle toeren en de zogenaamde verkrachting van Lisa door Arabische mannen is op duizenden sociale media ‘nieuws’ en dat nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje.

Via Facebook en Messenger werden oproepen geplaatst om op zondag in Duitse steden te protesteren. “Opgelet, oorlog!” (Achtung, Krieg!) staat er vaak krijgshaftig boven  de oproep geschreven. De rechtse groeperingen, de Russische Duitsers en een verbond van zwijgende sympathisanten hebben een alliantie gesloten die geen last van scrupules heeft.

De anti-Europese propaganda is al langere tijd het stokpaardje van Russische media. Nu valt het echter op vruchtbare bodem. Veel mensen geloven de Russische staatsmedia, die vertellen dat Europa zichzelf aan de rand van de afgrond heeft gebracht, dat het Westen in verval is geraakt en zijn tradities heeft verraden.

Bron: Das Missbrauchte Mädchen, eine Kolomne von Alice Bota (Het misbruikte meisje meisje, een column van Alice Bota)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.