Persverklaring Duitse arts vluchtelingencentrum

press-conference-1547299-639x458Afgelopen donderdag schreef de Duitse arts Vandaag Raphaele Lindemann een aangrijpende brief over zijn ervaringen in een vluchtelingencentrum.

Vandaag publiceerde hij op zijn Facebook pagina een algemeen persbericht, omdat hij werd overstelpt met aanvragen voor een interview. Hieronder mijn vertaling van de tekst.

Zeer geachte mevrouw, mijnheer,

veel dank voor uw vriendelijke uitnodiging tot een interview in uw uitzending.

Staat u mij alstublieft toe deze uitnodiging af te wijzen en mijn leven zoals voorheen voort te zetten. Ik volg mijn ethische en geneeskundige basisprincipes en zet mij wars van compromissen in voor humanitaire belangen, onafhankelijk van nationaliteit, huidskleur, geslacht, leeftijd, religie of politieke overtuiging.

Mijn ervaringen in het opvangcentrum voor vluchtelingen van de BAMF/DRK (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge / Deutsches Rotes Kreuz) in Erding met mensen die in de grootste nood naar ons komen, vindt u opgetekend in mijn beschrijving. En ik heb van mijn hart geen moordkuil gemaakt wat betreft mijn verontwaardiging over datgene wat aan kennisloosheid, laster, haattirades en bewuste populistische verdomming richting mensen in nood in omloop is. Ik wens dat dit duidelijk wordt en geen aanvulling nodig heeft.

Het was me zeer aangenaam zo veel mensen recht naar hun hart gesproken of zelfs ontroerd te hebben. Ik ben echter niet degene die deze grote golf van instemming verdient, maar al die talloze mensen die onvermoeibaar en op zeer verschillende manieren als vrijwilliger of als iemand met een hoofdberoep ertoe bijdragen de ellende te verminderen en iets goeds te doen. Het is voor mij een bevredigende gedachte dat veel mensen zo denken en handelen en dat ons land misschien om die reden zijn mensvriendelijke gezicht kan behouden.

In ieder geval is het een aansporing om zich ook in het vervolg dagelijks in te spannen en daarbij op aanstekelijke wijze een fatsoenlijk, oprecht mens te blijven.

Met vriendelijke groeten,

Raphaele Lindemann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.