Turkije houdt de grens met Syrië op slot

world-map-1451610-638x424De situatie aan de grens tussen Syrië en Turkije is dramatisch. Tienduizenden vluchtelingen uit Aleppo zitten vast. Het is koud, er niet niet genoeg drinkwater en er zijn te weinig tenten. Doch de regering in Ankara wil de Syrische vluchtelingen niet het land binnenlaten – nog niet.

Bovenstaande lead las ik vandaag op de website van Der Spiegel. Wie weinig tijd heeft kan ervoor kiezen onderaan de samenvatting van het artikel te lezen. Dat staat bovenaan het artikel. Een dergelijks service heb ik nog niet eerder gezien, maar ik maak ik dit keer gebruik van.

In de korte samenvatting staat dat Turkije ondanks de winterkou tienduizenden voor de burgeroorlog op de vlucht geslagen Syriërs  de toegang tot het land ontzegt. De Turkse grensovergang Öncüpinar bleef ook vandaag dicht.

Volgens verschillende bronnen wachten sinds dagen tussen 30.000 en 50.000 mensen in de buurt van de Syrische stad Asas op wat komen gaat. Het Turkse gezag rekent volgende mediaberichten op circa 70.000 mensen die uit het noorden van Syrië komen en bescherming zoeken. Turkije wil volgens overheidsberichten beginnen met het verzorgen van de vluchtelingen aan de Syrische kant van de grens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.