Bijna alle vluchtelingen in Berlijn geregistreerd

temp3In Berlijn is nog slechts een handje vol vluchtelingen per opvangcentrum niet geregistreerd. Dat maakte de staatssecretaris van Sociale Zaken (Berlijnse senaat) Dirk Gerstle vandaag bekend. Het inmiddels beruchte registratiecentrum voor vluchtelingen Lageso heeft sinds de herfst duizenden oude gevallen weggewerkt. Berlijn verwacht in maart weer meer vluchtelingen dan in de deze koude maanden van het jaar.

Bij het aantal nog niet geregistreerde vluchtelingen gaat het hoogstens om enkele tientallen. Alleen bij de vluchtelingen die in particuliere woningen zijn ondergebracht kan het aantal niet precies worden vastgelegd.

Vorige week al maakte de afdeling Sociale Zaken van de Berlijnse senaat bekend dat vluchtelingen bij hun eerste bezoek aan het Lageso geregistreerd kunnen worden. Dat betekent dat ze niet meermaals in de rij hoeven te staan en op een nieuwe afspraak moeten wachten. Dagelijks komen er 150 tot 250 vluchtelingen naar Berlijn. Dat zijn er duidelijk minder dan in november. Toen waren het er circa 600 per dag.

De Berlijnse senaat gaat er vanuit dat de stad er in dit jaar 50.000 tot 60.000 vluchtelingen bij krijgt. Voor die mensen zijn nog 24.000 extra slaapplekken nodig. Die zullen tot 2017 in modulaire kant-en-klaar-huizen ontstaan. De eigenlijk vraag bedraagt 10.000 plekken meer, want zoveel vluchtelingen slapen momenteel nog in sporthallen. Berlijn zal in 2016 dus nog 34.000 extra onderkomens voor vluchtelingen nodig hebben, ervan uitgaande dat de stad ze niet meer in sporthallen onderbrengt.

Aangezien de modulaire onderkomens pas in 2017 klaar zijn, plant de senaat voor een tijdsperiode van drie jaar het gebruik van containerwoningen. Nog dit jaar zullen 15.000 vluchtelingen in deze containerwoningen worden ondergebracht.

Bron
RBB: Fast alle Flüchtlinge in Berlin sind registriert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.