Volkswagen verkoopt meer curryworsten dan auto’s

Foto: © Ralf Roletschek (Originele foto)

Volkswagen produceerde in 2015 meer curryworsten dan auto’s. De worstproductie bedroeg 7,2 miljoen stuks. Dat is een stijging ten opzichte van het jaar 2014 (6,3 miljoen stuks). Daarnaast bereidde Volkswagen ook nog eens 608.028 kilo Volkswagen Ketchup, aldus een woordvoerster. De autoproductie daalde in 2015 van 6,12 miljoen naar 5,82 miljoen wagens.

Volkswagen Originalteil
De in eigen productie bereidde curryworst van Volkswagen is in Duitsland wereldberoemd. De worsten zijn verkrijgbaar in de bedrijfskantines van de VW-fabrieken en in meer dan 1.400 winkels in het noorden van Duitsland. Bovendien zijn ze in het voetbalstadion van de WfL Wolfsburg te koop. Op de verpakking staat altijd Volkswagen Originalteil.

Duitse cultuur
Om nader kennis te maken met dit stukje Duitse cultuur – het land is immers thema van de Boekenweek 2016 – is het interessant dit bericht over het 40-jarig bestaan van de Volkswagen curryworst op de website van Volkswagen Nederland te lezen. Hierin staat o.a. dat de worsten worden geserveerd in de bedrijfskantines van Volkswagen-fabrieken en traditioneel onderdeel zijn van de lunch van de medewerkers. Bovendien kun je lezen dat er sinds 2010 ook een vegetarische variant bestaat. De tekst wordt geïllustreerd met onderstaand filmpje over de geschiedenis van de Volkswagen curryworst.

Filmpje geschiedenis Volkswagen curryworst.

Bron: ZDF Heute_ VW verkauft mehr Currywürste als Autos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.