Nederland gastland bij 2e Finest Interior Award

keyvisualVan 1998 tot 2006 was ik in dienst bij de Hamburgse interior-designer Holger Stewen op het Spaanse eiland Mallorca. Ik was medewerker van het eerste uur. Mijn werk bestond uit het in ontvangst nemen van meubels en accessoires uit de hele wereld, het decoreren van de prachtige winkel en natuurlijk het meewerken bij de inrichting van de diverse villa’s en rustieke finca’s van onze klanten.

Daarnaast onderhield ik contact met de stoffeerders, de timmermannen, de elektriciens, de schilders en vele andere bedrijven die betrokken waren bij de diverse inrichtingsprojecten. Ik was vaak onderweg op het eiland, maar kwam ook regelmatig op Ibiza en soms in Marbella. Met die jarenlange ervaring op zak schrijf ik vanaf nu ook berichten uit deze branche. Dit keer een bijdrage over de Finest Interior Award in Berlijn.

Het concept
De Finest Interior Award is in 2014 door een groep gerenommeerde instituten, verbanden en exclusieve merkenpartners uit de branche in het leven geroepen. Een eersteklas erejury looft de Finest Interior Award jaarlijks uit. De prijzen gaan naar Europese interieurarchitecten, interieur-designers en inrichters die worden beloond voor hun uitstekende prestaties. De deelnemers kunnen zich inschrijven voor twee sectoren: de Finest Interior Award contract voor het inrichten van bedrijfsruimtes en de Finest Interior Award private voor particuliere ruimtes.

Logo_FIA_privateAmbassade
Ieder jaar werkt Finest Interior Award samen met een gastland. In 2014 beet Denemarken het spits af, in 2015 was Nederland aan de beurt. De prijzen worden in de ambassade van het gastland uitgereikt. Daarom ontving Hare Excellentie Mevrouw Monique van Daalen, de Nederlandse ambassadeur in Duitsland, afgelopen november de prijswinnaars in de Prins Claus Zaal van het door Rem Koolhaas ontworpen ambassadegebouw. Op flickr.com staat een uitgebreide foto-impressie van die dag.

Prijzen
Van de 19 prijzen in 18 categorieën gingen er vijf naar Nederlandse bedrijven. Het bureau concrete uit Amsterdam won de prijs in de categorie Restaurant, Kees Marcelis Studio uit Arnhem won de prijs in de categorie Business Office en Schilder Scholte architecten uit Rotterdam won zelfs twee prijzen: één in de categorie Interior Design with Color en één in de categorie Business Retail. Binnen de particuliere sector pakte het Haarlemse bedrijf Feadship de prijs in de categorie Privat Yacht under 50 mtr.

Prijswinnaar concrete

Prijswinnaar Kees Marcelis Studio

Dubbele prijswinnaar Schilder Scholte architecten

Prijswinnaar Feadship

Europese, dus ook Nederlandse interieurarchitecten en interieurdesigners,  kunnen zich vanaf 1 maart weer inschrijven. Het is nog niet bekend welk gastland dit jaar bij de Finest Interior Award betrokken zal zijn. Alle actuele informatie over deze gerenommeerde prijs staat op de website www.finestinterioraward.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.