“We kunnen ons niet door kinderogen laten chanteren”

i-am-angry-1431709Haar vader wil de grenzen sluiten en zich niet “door kinderogen laten chanteren”. Zijzelf heeft een vluchteling uit Eritrea in huis genomen. Dorothea Gauland, de dochter van de vicevoorzitter van de Duitse anti-EU-partij Alternative fur Deutschland (AfD), is dominee en vindt de uitingen van haar vader “verschrikkelijk”. Dat zegt ze in een interview in de actuele uitgave van het Duitse weekblad Die Zeit. Alexander Gauland (75) is jurist, was 40 jaar lang lid van de Duitse CDU en mederoprichter van de rechts-populistische partij AfD.

Volgens het bericht in Die Zeit maakt Alexander Gauland nauwelijks opmerkingen over het feit dat zijn 33-jarige dochter een vluchteling uit Eritrea in huis heeft genomen. Hij zei alleen dat ze goed voor zichzelf moet zorgen. De dominee ziet een politieke berekening in de scherpe woorden van haar vader t.o.v. de vluchtelingenproblematiek. “Hij heeft gemerkt dat hij daar succes mee heeft.”

In het genoemde artikel vergelijkt de AfD fractievoorzitter van de deelstaat Brandenburg de vluchtelingenproblematiek met een pijpbreuk: “Je kunt je niet gewoon laten meesleuren. Een lek in de waterleiding dicht je ook af”, aldus Alexander Gauland. “We moeten de grenzen sluiten en dan die gruwelijke beelden uithouden. We kunnen ons niet door kinderogen laten chanteren.”

Met een dergelijke woordkeuze zorgde Tatjana Festerling op maandagavond voor veel woede en verontwaardiging. Festerling, woordvoerster van de Pegida-beweging, noemde in Dresden de vluchtelingen “gewetenloze, binnendringende vijanden” (lett.: skrupellose Invasoren) en verweet ze kindertranen te instrumentaliseren.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.