Twee schrijvers uit Oostenrijk genomineerd voor Booker Prize

Seethaler_omslagDEF_10-2 copyVandaag is bekend geworden dat de Oostenrijkse schrijver Robert Seethaler uit Berlijn-Kreuzberg met zijn roman ‘Ein ganzes Leben‘ is genomineerd voor de gerenommeerde Man Booker International Prize. De winnaar wordt op 16 mei bekend gemaakt.

Het prijzengeld bedraagt 50.000 Engelse pond (ca. 65.000 euro) en wordt gedeeld door de auteur en de vertaler naar het Engels. Onder de genomineerden bevindt zich nog een schrijver uit Oostenrijk, namelijk de in Graz woonachtige Congolees Fiston Mwanza Mujila. Hij is met zijn Franstalige boek Tram 83 genomineerd. Die roman verscheen onder de gelijknamige titel in het Nederlands bij uitgeverij De Bezige Bij.

De Nederlandse vertaling van Ein ganzes Leben verscheen in mei 2015 onder de titel ‘Een heel leven’ eveneens bij De Bezige Bij.  In mei vorig jaar schreef ik op mijn blog onder de titel ‘Een heel leven in prachtig proza’ een uitgebreid stuk over dit boek. Klik hier om die tekst te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.