Duitsland wordt niet overspoeld door vluchtelingen

In de Duitse ‘NDR-Talkshow’ legt de komiek/acteur/presentator Bernhard Hoëcker in twee minuten uit waarom Duitsland niet wordt overspoeld door vluchtelingen. Hij maakt duidelijk dat daarvan überhaupt geen sprake kan zijn. Zijn optreden in de talkshow duikt momenteel overal in de Duitse media op. Onder dit fragment staat de vertaling om mee te lezen.

Eigenlijk ben ik apolitiek, ik hou me liever alleen met wetenschap bezig, dat vind ik veel interessanter dan politiek. Maar momenteel zijn we allemaal erg bang dat we door vluchtelingen worden overspoeld. Er zijn in groten getale beelden van vluchtelingen op het water, ze overspoelen ons, in grote groepen en het is totaal gevaarlijk, we hebben het niet onder controle en het stroomt over ons heen. Wat ik dan altijd met die mensen doe, is dat je er maar kort over nadenkt, hoeveel zijn dat er eigenlijk? Dat zijn een miljoen vluchtelingen, vorig jaar gekomen, wij zijn 80 miljoen mensen, dus 1/80. Mag ik maar vragen, hoeveel mensen zitten er hier? 120, oké. Dan zijn dat..mag ik maar even, als ik hier maar een beetje onfatsoenlijk overheen mag klimmen? Zo, als u even kort wilt opstaan. Ik neem maar twee personen,  misschien komen er nog een paar vluchtingen waarvan we niets weten. Je moet dit maar even verduidelijken. Deze beide mensen zijn de vluchtelingen, het aantal vluchtelingen als wij heel Duitsland zouden zijn. En als je nu nog opstaat en bereid bent om te zeggen, deze paar mensen overspoelen de cultuur van deze studio, dan moet je een probleem hebben. Heel eerlijk, als jullie opeens heavy metal fans zijn, zouden we dan opeens allemaal naar heavy metal luisteren? Of jullie geloven in de tandenfee, zouden we dan van ons christelijk geloof vallen? Nee. Het is gewoon, eerlijk waar, überhaupt geen probleem.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.