Bakkersvrouw op Baltrum

Britta Gaiser-Steeg is de bakkervrouw van Baltrum. © NDR/Video:Arthouse/Jennifer Gunia,

Britta Gaiser-Steeg is de bakkervrouw van Baltrum. © NDR/Video:Arthouse/Jennifer Gunia,

Vooraankondiging NDR-reportage, donderdag 11 augustus om 18:15 uur

Britta Gaiser-Steeg is de eilandbakkervrouw op het Duitse Waddeneiland Baltrum, één van de zeven bewoonde Oost-Friese Waddeneilanden. Sinds zes jaar heeft ze de banketbakkerij Knusperhuuske. Hier vind je geen brood of broodjes, maar wel gebak, taarten en bonbons die ook buiten het eiland zeer geliefd zijn. Iedere ochtend bakt ze alles vers in de bakkerij direct naast haar woonhuis.

Het is hoofdseizoen. In enkele Duitse deelstaten is de zomervakantie al begonnen. Dat betekent dat het eiland vol is met vakantiegangers. In die periode staat de 46-jarige iedere ochtend om vier uur in de bakkerij.

Britta is geboren op Baltrum en dochter van de jarenlange Baltrumse eilandbakker. Een groot deel van haar leven bracht ze echter op het vaste land door. Pas in 2007 is ze met haar man Thomas naar het eiland teruggekeerd. De dood van haar vader kwam hard aan. Des te gelukkiger is ze dat ze nu in zijn voetsporen kan treden en op ‘haar’ eiland Baltrum weer kan leven en werken.

© NDR/Video:Arthouse/Jennifer Gunia

© NDR/Video:Arthouse/Jennifer Gunia

Het portret uit de reeks ‘Typisch’ begeleidt de sympathieke bakkersvrouw van Baltrum bij een van de zware weekenden in het hoofdseizoen.

De reportage Typisch! Die Inselkonditorin duurt een 30 minuten en is te zien op donderdag 11 augustus 2016 om 18:15 uur op de Duitse zender NDR. De uitzending wordt op 16 augustus om 13:00 uur herhaald.

Website uitzending

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.