Berlijns eerste dessertbar opent vandaag zijn deuren

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Vandaag opent in de Friedelstraße in stadsdeel Neukölln Berlijns eerste dessertbar Coda  zijn deuren. Aan het roer staan horecaconceptontwikkelaar Oliver Bischoff en patissier René Frank. Laatstgenoemde werkte jarenlang patissier in driesterrenrestaurant La Vie in Osnabrück. Hij werd meermaals tot patissier van het jaar uitgeroepen (o.a. Gault Millau 2013 en Busche Verlag 2016). Het concept van Coda is nieuw in Duitsland.

Bij dit experiment gaat het er niet om meer met desserts te doen, maar om een compleet restaurantconcept op het dessert af te stemmen. In het nieuwe establishment worden klassieke nagerechten op creatieve wijze nieuw geïnterpreteerd. Aan de andere kant staan er gewaagde combinaties op de kaart met ingrediënten die je niet 1-2-3 in een dessert zou verwachten. In Coda Berlin kun je à la carte bestellen of kiezen uit een dessertmenu met 2, 3 of 5 gangen.

‘Met gerookte chocoladecrème en een essence van cichoreiwortel combineren we bijvoorbeeld Lambrusco met een vleugje geturfde whisky. En bij het dessert van kiwi, speltgras en frambozen wordt een drankje met druiven, noten en algen geschonken’, verraadt de patissier.

Alles in Coda wordt met de hand bereid, van ginger beer tot cocktails en melkzuurdrankjes als kefir en Komboecha. Bovendien wordt het toevoegen van suiker zo veel mogelijk vermeden. Het concept gaat daarentegen uit van de natuurlijke, eigen zoetheid van groenten en fruit. In Coda wordt zo veel mogelijk met seizoensproducten gewerkt.

Ook gasten die minder van zoete gerechten houden komen hier aan hun trekken. Naast de desserts met kaas worden er ook desserts met eerder atypische producten zoals zwarte knoflook of gefermenteerde tofoe geserveerd. ‘Wij willen alles met de voor de patisserie gebruikelijke technieken vervaardigen en daardoor smaak en consistentie heel anders kunnen definiëren. Het product staat daarbij duidelijk centraal’, legt René Frank uit. In Bar Coda gaat het er niet om dat je de honger stilt maar dat je een smaakbelevenis ervaart. Dat zegt Oliver Bischoff in een televisie-uitzending van de Duitse omroep RBB.

Het woord Coda stamt uit het Latijn. Hiermee wordt het laatste deel van een muzikale compositie aangeduid.

Coda Berlin
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 19:00 – ca. 02:00 uur
Website: www.coda-berlin.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.