Crime Time in Berlijn

hellekindOp 8 september startte in Berlijn het ‘Krimi-Festival’. Vrijwel dagelijks zijn auteurs van literaire misdaadromans te gast in Galerie Café Brel aan de Savignyplatz of bij Stilwerk aan de Kantstrasse 17. Het festival duurt tot 11 december.

Op donderdagavond 22 september treedt in Galerie Café Brel de Vlaamse auteur Bram DeHouck  op. De Duitse acteur Joachim Bliese (speelde meermaals in de series Tatort en Großstadtrevier) zal een stuk voorlezen uit Der Psychopath, de Duitse vertaling van de in 2012 verschenen misdaadroman “Hellekind“. De voormalige vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Berlijn Walter Moens stelt de schrijver op deze avond aan het publiek voor. Natuurlijk zal Bram DeHouck ook zelf voorlezen uit zijn boek.

Bram DeHouck won in 2010 de Gouden Strop met zijn boek De minzame moordenaar. Hij ontving hiervoor tevens de Schaduwprijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Twee later sleepte hij met Een zomer zonder slaap wederom de Gouden Strop in de wacht, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek.

In 2014 was Bram Dehouck te gast in het Vlaamse Kunsttijdschrijft Vlaanderen. Geert Swaenepoel schreef destijds het artikel “Misdaadromans zijn geen mindere literatuur”:

bram2jpg

Lezing: Bram DeHouck
Donderdag 22 september 2016
Plaats: Galerie Café Brel
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: 10 euro ( 6 euro voor scholieren  + studenten)
Website Crime Time Festival: kunstundstueck.de/crimetime2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.