Restaurant Grace aan de Kurfürstendamm

©Marco Schwalbe

©Marco Schwalbe

In de jaren 20 behoort Marlene Dietrich tot de stamgasten, in de jaren 50 zijn het Sophia Loren en Grace Kelly die hier logeren. Na de Val van de Muur raakt het beroemde Hotel Zoo (voorheen Hotel am Zoo) aan de Kurfürstendamm in verval. Een nieuwe eigenaar renoveert het historische pand en laat het door topdesigner Dayna Lee inrichten. Na de opening in 2014 komen filmsterren zoals Bruce Willis en Brad Pitt op bezoek.

Ze dineren in het in 2015 geopende restaurant Grace, dat net als de Grace bar een eerbetoon aan Grace Kelly is. De gemoedelijke, groene fluwelen stoelen en de cognackleurige, leren fauteuils passen in de stijlvolle zaal met in het midden vijf grote vogelkooien die als kroonluchters boven de tafels hangen. Het complete design zorgt voor een warme en grootstedelijke sfeer die absoluut niet stijf is. De keuken biedt een mix van Aziatische, Italiaanse en Californische gerechten.

grace-foto2-copyright-marco-schwalbe

©Marco Schwalbe

Restaurantmanager Oliver Schrader noemt het de ‘Grace Kitchen’, die garant staat voor innovatieve en creatieve gerechten met verrassende smaakcombinaties. Op de kaart variëren de voorgerechten van 15 tot 20 euro en vind je hoofdgerechten tussen 21 (Thaise kipsalade) en 48 euro (kreeft Main lobster / prime angus ribeye 350 g). Bijlagen zoals geroosterde groente, gebakken rijst of gefrituurde aardappelpartjes kosten ca. 5 euro. Knapperig en bijna verslavend lekker vind ik de Creamy Rock Shrimps als voorgerecht. Met de rosé van Château Miraval (2014) heb ik geluk. Deze jaargang van de beroemde ‘Hollywood wijn’ van Jolie Pitt & Perrin is in Amerika namelijk niet meer verkrijgbaar. Bijzonder is het lamsvlees met chat masala, groene bonen en granaatappel. Het heeft niet die sterke smaak van lamsvlees, maar stuurt de smaakpapillen eerder in exotische richting. Vooral onder vrouwelijke gasten die voorheen geen lamsvlees aten is dit gerecht een nieuwe ontdekking, aldus de attente restaurantmanager. Liefhebbers van kreeft bestellen de Main Lobster met yuzo, tomaat, koriander en Espelette peper. Daarbij past een glas Geheimrat Riesling Spätlese (2009) van wijngoed Wegeler. Deze witte kwaliteitswijn staat in veel Duitse toprestaurants op de kaart. Onder de desserts bevindt zich o.a. cheesecake in New York style. Na afloop is een bezoek aan de bar bijna verplicht. Immers, vaak verzorgt de deejay uit de aangrenzende Grace bar later op de avond de muziek in het restaurant. Deze overgang past in het Grace dining & drinking concept. Met de beroemde Apple Store en Hugo Boss direct om de hoek is Grace een nieuw highlight in City West. Het personeel gaat ontspannen met de gasten om en verliest daarbij stijl en klasse niet uit het oog. In deze kosmopolitische ambiance ontmoet je de bohemiens van het huidige Berlijn, artiesten, filmsterren, fotomodellen en iedereen die geniet van een bruisend én stijlvol avondje uitgaan in de Duitse hoofdstad!

Restaurant Grace
Kurfürstendamm 25
10719  Berlin
Tel.: +49 (0) 30 884 37 750
Open: dinsdag – donderdag 19 – 23 uur, vrijdag & zaterdag van 19 tot 24 uur
Website: www.grace-berlin.com

Bovenstaande tekst verscheen in juni 2016 in mijn vaste rubriek Boule de Berlin van het magazine Culinair Ambiance. In dit Vlaamse, culinaire tijdschrift staan maandelijks restauranttips uit Amsterdam, Berlijn, New York en  Parijs. Het ‘sterrenmagazine voor de hobbykok’ biedt echter nog veel meer culinaire wetenswaardigheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.