JUMP!

jumpZou ik het nieuwsbericht nog kunnen achterhalen? Dat dacht ik afgelopen vrijdag. Ik reed over de A2 richting Bad Oeynhausen met als einddoel Münster en luisterde naar de autoradio. Het nieuws vond ik namelijk wel grappig, maar wat direct na het nieuws volgde was nog veel grappiger.

Het is vandaag zondag. Ik ben terug in Berlijn en heb het nieuwsbericht met hulp van Google teruggevonden. Waar gaat het over? Wel, de tribunes van de MDCC-Arena in Magdeburg blijken niet al te stabiel te zijn. De stad Magdeburg is eigenaar van het voetbalstadion. Ambtenaren van de stad verrichtten metingen en kwamen tot de conclusie dat de tribunes door het springen van hordes fans tot 3 centimeter op en neer bewegen. Daardoor wordt de levensduur van het stadion aanzienlijk verkort, aldus mijnheer Heinz Ulruich van de stad Magdeburg. Bij het ontwerp van het in 2006 geopende stadion werd rekening gehouden met een minimale houdbaarheid van 50 jaar. Echter, volgens de metingen zou bij gelijkblijvende belasting het stadion rekenkundig gezien nog zeven-en-een-half jaar kunnen blijven staan.

Gaat de stad Magdeburg een springverbod invoeren? Dat vroegen veel mensen zich af. Nee, zegt Hartmut Schütt. Volgens hem bestaat er geen acuut gevaar en zijn de trillingen nog binnen de norm. Ook een sluiting van het stadion is volgens hem vooralsnog uitgesloten.

Dat was het nieuwsbericht. Direct daarna volgde het onbedoeld leukste stukje, namelijk de jingle van de radiozender. Een doodgewone jingle om duidelijk te maken naar welke zender je luistert. Ik dacht, als ik dit bericht én de jingle kan terugvinden, dan schrijf ik er iets over op mijn blog. Waarom? Inderdaad, vanwege de jingle!

Bron Jumpradio: Hüpfen der Fans verkürzt Lebensdauer des FCM-Stadions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.