Geschreven boodschappen in Kreuzberg

Kunst – Stadt – Raum

Botschaften – Die Berlinische Botschaft

“Am Berlin Museum”. Zo heet de straat in het Berlijnse stadsdeel Kreuzberg die de Lindenstraße met de Alten Jakonstraße verbindt. Vandaag wandelde ik er doorheen om wat straatbordjes met boodschappen te bekijken en fotograferen. De straatnaam houdt verband met de nieuwbouw van het Berlin Museum in 1969. Door de bouw van de Muur was het niet mer mogelijk het voormalige Berlin Museum (nu Märkisches Museum) te bezoeken, want de toegang bevond zich in het afgesloten oostelijke deel van de stad. Nu herinnert de straatnaam dus nog aan het museum.

De bijzondere straatbordjes zijn onderdeel van een openbaar kunstproject met de naam Botschaften – Die Berlinische Botschaft van de Berlinische Galerie. Dit museum voor moderne kunst bevindt zich op steenworp afstand in de Alten Jakobstraße. De Berlinische Galerie heeft de 32 bordjes van de Duitse kunstenares Silvia Klara in leenbezit en heeft ze in een deel van de Alten Jakonstraße en in de straat Am Berlin Museum neergezet.

Klik op een foto om de fotogalerie te openen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.