Strijd tegen fake nieuws

Verkrachting verzonnen

De politie in Duitsland gaat de strijd aan met de verspreiders van verzonnen meldingen. Aangezien de problemen rondom fake nieuws nog steeds actueel zijn en opsporing vaak lastig blijkt lopen veel zaken op niets uit. Niet in Oberbayern. Daar zorgt een beschuldiging van verkrachting voor oproer. Nu blijkt de beschuldiging een verzinsel met de passende consequenties.

In de Duitse Landkreis Rottall-Inn heeft de politie een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar een vrouw die heeft verzonnen dat een jongere door een asielzoeker is verkracht en dat ‘nieuws’ op Facebook zette. Zes dagen geleden had de politie van de stad Rosenheim al ontkend dat een 17-jarige in Mühldorf door een vluchteling brutaal verkracht zou zijn en dat de politie de daad verborgen zou houden.

Opsporing leidde tot de aanhouding van een 55-jarige vrouw. Zij zou het verhaal verzonnen hebben. Tegen de vrouw wordt een gerechtelijk onderzoek ingesteld vanwege het veinzen van een misdaad en de verdenking tot ‘Volksverhetzung’ (volksopruiing).

Bron
Bayerische Rundfunk, 9 januari 2017
“Kampf gegen Fakenews”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.