“Duitsland kan trots zijn op integratie vluchtelingen”

podcast

Bekijk en beluister de video podcast via deze link.

De gemeente is de plek waar het belangrijkste werk voor vluchtelingen plaatsvindt, want hier wordt zowel de aankomst geregeld alsook het zoeken naar een passende woning gemanaged. Maar ook het aanbieden van taalcursussen en het uitwijzen van vluchtelingen zijn zaken die zich op gemeentelijk niveau afspelen.

Voor de prestaties van gemeentes en de vrijwillige helpers heeft bondskanselier Merkel vandaag in haar wekelijke video podcast haar waardering uitgesproken.

“Wat dat betreft geloof ik, kan Duitsland er trots op zijn wat er op dit gebied werkelijk gepresteerd wordt.”

De bondskanselier bedankte niet alleen de professionele en vrijwillige helpers maar trad in de video ook de vrees van deelstaten en gemeentes tegemoet. Ze kondigde namelijk aan dat de regering de bijdragen voor de integratie van vluchtelingen niet wil verlagen. Tot nu toe zijn de regeringsbijdragen voor vluchtelingenintegratie tot 2018 vastgelegd.

Aanstaande woensdag, tijdens de ontmoeting met de Duitse gemeentes, wil Merkel ingaan op financiële vragen. Aangezien het aantal aankomende vluchtelingen is gedaald zijn de gespreksthema’s veranderd. Nu staan vooral de onderwerpen integratie en het uitwijzen op de voorgrond.

Uit de dialoog met de burgers Gut Leben in Deutschland – Was uns wichtig ist (Goed leven in Duitsland – wat wij belangrijk vinden) weet de Duitse regering dat de thema’s vrede en veiligheid een centrale rol spelen bij de levenskwaliteit van de mensen. Dat zijn thema’s die ook bij “de vluchtelingen die bij ons aankomen de ronde doen”, zei Merkel.

De bondskanselier liet weten dat “juist na de verschrikkelijke islamitische aanslag op de Breitscheidplatz” het belangrijk is op het gebied van veiligheid leemtes op te helderen en altijd weer de juiste lering eruit te trekken.

Ze sloot haar video podcast af met het bedanken van alle veiligheidstroepen. “Want het is vaak geen licht werk. Brandweer en politie worden vaak belemmerd bij hun werk als ze willen helpen. En daarom: dank jullie wel voor jullie inzet!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.