Münster op de been tegen rechts-populisme

muensterDe Duitse rechts-populistische partij AfD is niet welkom in Münster. Dat hebben de inwoners van de stad vanavond op duidelijke wijze kenbaar gemaakt. De AfD kwam voor een nieuwjaarsontvangst bij elkaar.

Volgens de politie waren er circa 8.000 demonstranten in de binnenstad op de been om tegen deze partij te protesteren. De gemeenteraad van Münster ondersteunde de demonstratie door het licht in het historische stadhuis uit te doen.

De demonstratie werd georganiseerd door kerken, vakbonden, de raad voor integratie en culturele groepen. Sommige winkeliers aan de Prinzipalmarkt ondersteunden het protest door de reclameverlichting uit te doen en de Europese vlag te hijsen.

De politie spreekt van een rustige en vreedzame demonstratie. “Er zijn veel verschillende mensen, van kleinkind tot senior, van alles wat en iedereen is zeer tevreden”, aldus de politiewoordvoerder van Münster.

Bron
Spiegel online: Tausende demonstrieren in Münster gegen die AfD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.