“Niet terugtrekken in nationale slakkenhuizen”

aussenDe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel (SPD) legde vandaag in zijn toespraak aan het begin van de G20-bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken in Bonn de nadruk op internationale samenwerking. Ook de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders was aanwezig. Hopelijk luisterde hij goed en geeft hij de woorden door aan zijn collega-politici Nederland.

Van deze bijeenkomst zou een signaal moeten uitgaan in een tijd “waar toch zoveel bewegingen zijn die zich proberen af te schermen om nationalistisch hun eigen weg te gaan”, zei de Duitse minister. “Geen enkel land kan de voor ons liggende opgaven in z’n eentje oplossen. Klimaatverandering, terrorisme, vlucht en migratie, dat kunnen we niet allemaal binnen nationale grenzen klaarspelen. Dat gaat alleen met samenwerking en openheid in plaats van zich in nationale slakkenhuizen en wagenburchten terug te trekken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.