Het leven bestaat uit meer dan een duim

balloon22Duimpje omhoog, duimpje naar beneden, commentaar of geen commentaar. Reageren op een bijdrage is nog nooit zo zwart-wit geweest sinds de teloorgang van de zwart-wit gedrukte kranten.

Binnenkort bestaat de mogelijkheid op internet aan te geven dat je een bijdrage een goed discussiepunt vindt. Dat doe je door te kiezen voor een DP. De volgende stap is het discussiëren over standpunten, want de DP is gekoppeld aan restaurants, kroegen en andere vergaderlocaties waar DP-klikkers bij elkaar komen om over hun DP te praten.

DP, niks over gelezen, wat een onzin. Dat kan een reactie zijn op dit stukje. Ik kan er deels in meegaan. Dat je er nog niks over hebt gelezen is namelijk goed mogelijk, want het idee ontstond een half uur geleden tijdens het drinken van een kop koffie. Dat het onzin is, dat bestrijd ik natuurlijk ten zeerste, want anders zou ik mijn idee hier niet aan het digitale papier toevertrouwen.

De extra functie onder nieuwsberichten is noodzakelijk, omdat veel mensen vóór ze het bericht lezen al denken in ‘voor en tegen’. Maar als iemand nu eens denkt, dat is een interessant discussiepunt, dan blijft een klik achterwege. Met de komst van de DP-functie zal duidelijk worden of de mensen nog wel bereid zijn met elkaar in discussie te gaan. En misschien blijkt ook wel dat er een grote niet-klikkende meerderheid in het land blijkt te bestaan die opeens klikt.

Bij sommige mensen roept het woord discussie associaties op met uren lang ouwehoeren en liters thee drinken. Maar niet getreurd, er zijn tal van varianten. Wat te denken van eens heerlijk doorzakken in de kroeg en ondertussen discussiëren? Hierbij verdient het wel aanbeveling alles de volgende dag nog eens met een kop sterke koffie (of thee) na te lopen.

Moraal van dit verhaal: het leven bestaat uit meer dan een duim. Ideeën uitwisselen om op nieuwe ideeën te komen zou weer een optie moeten zijn. De eerste stap om kenbaar te maken dat je bereid bent met elkaar van gedachten te wisselen is de invoering van de DP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.