Merkel toont begrip voor Pegida

Veel mensen weten niet dat Angela Merkel werd geboren als Angela Kasner en dat haar man Joachim Sauer heet. Waar komt die naam Merkel dan vandaan? Wel, die naam stamt van Ulrich Merkel, haar ex-man. Vandaar de bewust gekozen misleidende titel van dit bericht.

De huidige Duitse bondskanselier leerde Ulrich Merkel in de jaren 70 kennen tijdens haar studententijd in Leipzig. Daarna werkten ze samen op een faculteit van de universiteit in Berlin-Adlershof. Ze trouwden in 1977,  in 1981 verliet ze haar man. “Op een dag pakte ze haar spullen en verliet onze gezamenlijke woning”, vertelde Ulrich Merkel in een interview uit 2004. De officiële scheiding was in 1982.

Bovenstaande informatie heb ik deels uit een artikel van het Duitse dagblad taz (Die Tageszeitung). Iemand van deze Duitse krant zocht Ulrich Merkel onlangs op in zijn woonplaats Dresden, de stad waar de Duitse protestbeweging Pegida tegen de vluchtelingenpolitiek van Angela Merkel protesteert. De ex-man van de huidige bondskanselier vertelt dat hij het goed vond dat de bondskanselier in 2015 de grenzen opende voor de vluchtelingen. “Het was goed dat ze medeleven voor de medemens toonde”, zegt hij.

In zijn stad Dresden schreeuwen de Pegida-aanhangers iedere maandag “Merkel muss weg.” Ulrich Merkel betreurt dit niet. Volgens de krant toont hij zelfs wel een beetje begrip voor de demonstranten, alleen niet voor hun taalgebruik. “Wie in een sector met lage lonen werkt zal natuurlijk eerder met vluchtelingen concurreren als het om arbeidsplaatsen gaat”, zegt hij. Daarna verzwakt hij zijn uitspraak een beetje. “De meesten hebben het toch relatief goed in de deelstaat Saksen.”

Bron
taz: Begegnung mit dem Kanzler-Ex  Herr Merkel aus Dresden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.