Circus en vluchtelingen op Tempelhofer Feld Berlijn

Tempelhofer Feld, 11-05-2017 ©Allard van Gent

De hangars op de voormalige Berlijnse luchthaven Tempelhof dienen sinds 2015 als opvang voor vluchtelingen. Nu worden de ruimtes stapje voor stapje leeggemaakt. De circa 550 vluchtelingen die er nu wonen zullen op andere plekken in de stad worden ondergebracht.

Tempohomes
Op het oostelijke voorterrein zet men momenteel zogenaamde „Tempohomes“ in elkaar. Deze containerwoningen worden deze zomer in gebruik genomen en moeten tot het jaar 2019 circa 1.100 mensen herbergen.

Circus
Op hetzelfde terrein worden ook projecten op het gebied van vrije tijd en opleiding aangeboden. Momenteel staat hier het kinder- en jeugdcircus Cabuwazi. Aanstaande zondag viert dit circus een groot openingsfeest. Om 13 uur zal de locatie feestelijk worden ingewijd door Angelika Schöttler, burgemeester van stadsdeel Tempelhof-Schöneberg.

1e opvang
De hangars aan de zijde van de Columbiadamm worden ingericht voor de eerste opvang van vluchtelingen in Duitsland. De vluchtelingen komen eerst in hangar 1 terecht en gedurende het registratieproces worden ze in hangar 2 ondergebracht. De hangars 3 en 4 zijn gepland voor reserve- resp. evacuatieruimtes. Eind juli worden de eerste „Tempohomes“ op het Tempelhofer Feld in gebruik genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.