Ook Duitse actrices berichten nu over seksuele intimidatie

Uschi Glas tijdens de Berlinale in 2012

Na de Weinstein affaire berichten nu ook Duitse televisiesterren over seksuele intimidatie. Dat stond vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). De krant reageert op een uitspraken van actrice Uschi Glas (73), Tina Ruland (51) en televisiepresentatrice Birgit Schrowange (59) in het tijdschrift Bunte.

‘Eén keer overkwam het me dat een collega van een liefdesscène misbruik wilde maken’, zei Uschi Glas. ‘Hij had de kus niet gespeeld, maar zijn tong in mijn mond gestoken. Dat was echte overlast.’
Glas heeft de scene meteen afgebroken en de collega voor het hele team ter verantwoording geroepen.

Actrice Tina Ruland vertelde dat een bekende producer en een zeer invloedrijke regisseur haar verbaal hadden lastig gevallen. ‘Beiden hebben ze zich over mijn borsten uitgelaten’, zei ze in het magazine Bunte.

Ook televisiepresentatrice Birgit Schrowange is vroeger door haar chefs lastig gevallen. Ze werd door een programmaleider ‘dermate in het nauw gedreven en gedwongen’ dat ze van hem walgde. ‘In het begin was hij nog charmant naar mij toe. Maar hij liet al snel blijken dat hij aan het langste eind trekt en van mij verbale vriendelijkheid verwachte’, aldus de presentatrice in Bunte.

‘Hij begon me plotseling te betasten, legde zijn hand op mijn knie, streelde mijn nek als hij achter me stond.’
Steeds weer nodigde hij haar ’s avonds uit om te gaan eten en dreigde, haar dienst als omroepster in te korten. ‘Wat hij ook deed als ik niet op zijn aandringen inging.’

Het debat over seksuele intimidatie en seksueel misbruik ontbrandde in de USA op het moment dat talrijke actrices de filmproducent Harvey Weinstein in het openbaar verweten dat hij ze lastig had gevallen.

Bron
FAZ: Deutsche Fernseh-Stars berichten von sexueller Belästigung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.