Opstijgen met ALDI

Vanaf aanstaande dinsdag verkoopt de Duitse discounter Aldi vliegtickets voor lange afstanden van Eurowings, de dochtermaatschappij van Lufthansa. Dat schrijft het weekblad Spiegel. Er schuilen echter wel een paar addertjes onder het gras.

Koopjesjagers kunnen vanaf dinsdag op de website van Aldi in Duitsland retourtickets kopen en deze later gebruiken voor reizen naar Bangkok, Phuket, Havanna of vijf andere verre bestemmingen. Een retourticket kost 499 euro, inclusief een treinticket van de Deutsche Bahn naar de luchthaven Köln/Bonn en Düsseldorf. Wie vanaf München wil vliegen, betaalt 80 euro toeslag.

Je moet bij deze aanbieding echter wel goed opletten. Als reisorganisator treedt het bedrijf Berge & Meer op, een dochtermaatschappij van TUI. Dit bedrijf heeft bij Eurowings echter een beperkt contingent ingekocht bij de Airbus-jets met 310 stoelen. Zijn de ingekochte plekken uitverkocht en de klant accepteert geen vervangende datum, dan moet hij of zij een alternatieve aanbieding bij het bedrijf kopen. “De passagier kan er niet honderd procent zeker vanuit gaan dat hij zijn favoriete bestemming op de gewenste datum kan bereiken”, licht Franka Kühn van de consumentenorganistie Verbraucherzentrale Bundesverband  in Berlijn toe.

Er zijn nog meer beperkingen De reiswaardebonnen kunnen slechts tot eind januari worden gekocht en ze dienen uiterlijk 14 februari verzilverd te zijn, hoewel ze pas vanaf 15 april gelden en eind juni hun geldigheid verliezen. Op die manier kan het bedrijf beter plannen. In het Pinksterweekend eind mei worden de tickets sowieso niet geaccepteerd. Dan zijn de Eurowings vliegtuigen ook zonder hulp van Aldi al vol – tegen de hoogste prijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.