Onbekend deel van de Berlijnse Muur ontdekt

12 november 1989. De Berlijnse Muur vanuit West-Berlijn gezien.

De hobby-onderzoeker Christian Bormann heeft in Berlijn een tot nu toe onbekend stuk van de Berlijnse Muur ontdekt. Het stuk tussen de stadsdelen Pankow en Reinickendorf gold als gedemonteerd. De vondst is verwonderlijk, omdat het bouwwerk tot de oerversie van de Muur behoort en daarvan zou eigenlijk geen deel meer overeind staan.

Het stuk muur met een lengte van 80 meter staat in een bos in Berlin-Schönholz. In 1989 was men blijkbaar vergeten dit deel weg te halen. Volgens alle beschikbare informatie in de archieven is dit gedeelte het laatste stuk van de legendarische Berlijnse Muur.

Tot de melding van vandaag was men er bij het Berlijnse bureau voor monumentenzorg (Landesdenkmalamt) vanuit gegaan dat dergelijke muurdelen niet meer zouden bestaan.

Het Berlijnse bureau voor monumentenzorg kan de vondst vooralsnog niet ordenen. Momenteel worden alle feiten gecheckt. Dit kan nog enkele dagen duren. In principe is het mogelijk dat een deel van de Berlijnse Muur tot nu toe onontdekt is gebleven. “De talloze overblijfselen van de Berlijnse Muur zijn over de hele stad verdeeld”, zei Sabine Schulte van het Berlijnse bureau voor monumentenzorg vandaag.

BRON: RBB24
In Pankow staat nog 80 meter Berlijnse Muur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.