Kwaliteit Berlijnse lucht nu online

Vandaag ging de website luftdaten.berlin.de online. Hierop kun je bekijken hoe het met de luchtkwaliteit in Berlijn is gesteld. De Berlijnse senaat wil op deze manier alle metingen transparant naar buiten brengen.

Volgens senator Regine Günther zorgt deze nieuwe website ervoor dat alle inwoners van Berlijn nog beter over de luchtkwaliteit van de stad worden geïnformeerd. Deze transparantie is juist in het debat om de hoge concentratie stikstofoxide belangrijk, aldus Regine Günther.

In het vandaag verschenen persbericht schrijft de senaat dat iedereen nu zelf de mogelijkheid heeft de metingen van de luchtkwaliteit te bestuderen. De waarden van verschillende meetstations en tijdruimtes kunnen worden opgeroepen en gedownload.

Nieuw is de presentatie van de zogenaamde “luchtkwaliteitsindex”, een samengevat oordeel over de actuele luchtkwaliteit. De senaat heeft zich daarbij gericht op voorbeelden uit Hamburg en Bremen. Deze index wordt ook gebruikt door andere Duitse deelstaten zoals Niedersachsen.

In Nederland meten naast het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ook lokale instanties de luchtkwaliteit. Op de website luchtmeetnet.nl presenteert het RIVM samen met die instanties alle luchtkwaliteitsdata.

www.luftdaten.berlin.de

Bron: Amstelspree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.