Vanavond: voortzetting televisiespel over Berlijn in jaren 50

Monika Schöllack (Sonja Gerhardt, l.), Caterina Schöllack (Claudia Michelsen, m.l.), Helga von Boost geb. Schöllack (Maria Ehrich, m.r.) en Eva Fassbender geb. Schöllack (Emilia Schüle. r.) voor de dansschool van de familie Schöllack. Foto: ©ZDF/Stefan Erhard.

Na het grote succes van Ku’damm 56 gaat vanavond onder de titel Ku’damm 59 het vervolgverhaal over Caterina Schöllack en haar drie dochters van start. De ZDF zendt de drie films vanavond, morgen en woensdag om telkens 20:15 uur uit. Na afloop van de eerste aflevering volgt vanavond om 21:45 uur de uitzending Ku’damm 59 – Die Dokumentation.

De verhalen zijn geschreven door Annette Hess, de regie was in handen van Sven Bohse. In de hoofdrollen spelen Sonja Gerhardt, Claudia Michelsen, Maria Ehrich en Emilia Schüle. Daarnaast zijn ook Heino Ferch, Ulrich Noethen, Trystan Pütter, Sabin Tambrea en August Wittgenstein van de partij.
“Met Ku’damm 59 zetten we met hetzelfde creatieve team een succesvol televisiespel in afleveringen voort. We blijven in de jaren 50 en bij de vrouwelijke thema’s van die tijd. We vertellen over vrouwen die volwassen worden en voelen hoe het is om in die tijd in een beroep werkzaam te zijn en alleenstaande ouder te zijn”, aldus ZDF-programmadirectrice Heike Hempel.

Monika Schöllack (Sonja Gerhardt, m.l.) en Freddy Donath (Trystan Pütter, m.r.) treden met hun band “The Sixties” in eeen Berlijnse nachtclub op. Foto: ©ZDF/Stefan Erhard.

Ku’damm 59 is een voortzetting van het verhaal over Caterina Schöllack (Claudia Michelsen)en haar drie dochters in het Berlijn van de jaren 50. Monika (Sonja Gerhardt), Helga (Maria Ehrich) en Eva (Emilia Schüle) moeten een plaats zien te vinden in de stijve samenleving van die tijd en komen op voor de vrouwelijke zelfbeschikking en seksualiteit.

Monika en Freddy (Trystan Pütter) maken in hun showbusiness carrière bij producer Kurt Moser (Ulrich Noethen), moeder Caterina treedt als manager op. Tegelijkertijd vecht Monika als alleenstaande vrouw om het ouderlijk gezag van haar dochter Dorli en probeert ze ook Joachim (Sabin Tambrea) terug te winnen.

Caterina Schöllack (Claudia Michelsen, 4.v.l.) en Monika Schöllack (Sonja Gerhardt, 2.v.l.) halen Eva Fassbender geb. Schöllack (Emilia Schüle 3.v.l.) uit het ziekenhuis op. Dr. Jürgen Fassbender (Heino Ferch, l.) wil dit verhinderen.

Helga werkt hard om aan de zijde van haar man Wolfang (August Wittgenstein) de perfecte huisvrouw en moeder voor de dochters van haar zus Monika te zijn. Eva jammert daarentegen over haar leven als echtgenote van professor Fassbender (Heino Ferch).

De nieuwe afleveringen van Ku’damm 59 zijn sinds vanochtend 10 uur al beschikbaar in de ZDFmediathek. Alle aanvullende informatie over het familieverhaal is te vinden op de website https://kudamm59.zdf.de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.