Groot onderhoud Deutsche Bahn: ICE vanaf Amsterdam wordt omgeleid

©: Deutsche Bahn AG / Porsche Consulting / Marco Prosch

Vanaf maandag moeten reizigers die met de ICE 78 van Amsterdam via Keulen naar Frankfurt reizen er rekening mee houden dat de trein via Mönchengladbach wordt omgeleid en niet stopt in Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf. Deze omleiding duurt tot en met 19 mei.

De oorzaak is een groot onderhoudsproject van de Deutsche Bahn. Circa 36.000 zogenaamde dwarsliggers en 43 kilometer nieuwe rails worden onder handen genomen.Dit heeft ook tot gevolg dat tussen Keulen en Düsseldorf alleen nog de S-Bahn rijdt.

Zes weken lang is het spoortraject tussen Keulen-Mülheim en Düsseldorf-Benrath compleet gestremd. De Deutsche Bahn investeert in dit mega onderhoudsproject naar eigen zeggen 11,5 miljoen euro. Niet alleen de ICE 78 (Amsterdam–Köln–Frankfurt) is gedupeerd. Ook de helft van de 160 sneltreinen die normaal gesproken dagelijks naar Düsseldorf rijden, ondervinden hinder.

©: Deutsche Bahn AG / Porsche Consulting / Marco Prosch

De gevolgen: de ICE Sprinter (Hamburg–Köln) heeft bijvoorbeeld ca. 20 minuten meer tijd nodig. De IC 32 (Berlijn–Ruhrgebied–Bonn–Zuid-Duitsland) wordt omgeleid via Wedau, stopt niet in Düsseldorf en de reistijd bedraag 30 minuten langer. De ICE-lijn 42 (Dortmund–Stuttgart–München) eindigt telkens vroegtijdig in Essen of Düsseldorf en de ICE-lijn 47 tussen Dortmund en Stuttgart zal gedeeltelijk via Wuppertal worden omgeleid waardoor bijna alle stations in het Ruhrgebied vervallen. De IC-lijn 50 (Leipzig–Erfurt–Paderborn–Keulen) begint en eindigt in Düsseldorf in plaats van Keulen. De ICE 78 (Amsterdam–Keulen–Frankfurt) wordt omgeleid via Mönchengladbach en stopt niet in Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf.

Meer informatie
Informatie over de omleiding van de ICE 78 staat noch op de pagina met storingen/werkzaamheden van de NS, noch op de website van NS International. Op laatstgenoemde site staat wél waar de ICE 78 normaal gesproken zou stoppen. Daarom hieronder meer informatie van de Deutsche Bahn zelf.

Bekijk/download het persbericht van de Deutsche Bahn (PDF-1,48 MB)

Speciale pagina Deutsche Bahn met alle bouwfases

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.