Trouw, katholiek CSU partijlid stapt op vanwege gewetensproblemen inzake vluchtelingenpolitiek

Foto: Facebook

De keiharde positie van de CSU in de vluchtelingenstrijd met Merkel brengen nu ook trouwe, katholieke partijleden in Beieren uit hun evenwicht. Een bekende geestelijke trok drastische consequenties die hij op Facebook openbaar maakte.

Peter Wünsche, kanunnik van de dom van Bamberg (officiële naam “Bamberger Dom St. Peter und St. Georg”),  is na 44 jaar uit de CSU gestapt. Hij kon vanwege zijn geweten niet meer aanblijven. Dat schreef de 64-jarige katholieke geestelijke op Facebook. Hoewel hij “nooit een politieke prelaat” was geweest, kon hij ook als passief partijlid de huidige lijn “niet meer verdragen”. Als verklaring verwees hij naar de vluchtelingenpolitiek.

“Een verkiezingsstrijd als middel bij asielbelemmering, discriminerende woorden als ‘asieltoerisme’ (Asyltourismus) en ‘asielomwenteling’ (Asylwende; het woord Wende heeft in Duitsland een bepaalde impact ), de moedwillige afbraak van de bondskanselier, een politiek die angst voor te veel vreemdelingen op- in plaats van afbouwt: dat komt niet overeen met mijn gevoel voor respect en waarde.”

De vader van deze geestelijke was Paul Wünsche (1922-2016), 22 jaar CSU-lid van het Beierse parlement en 10 jaar gemeenteraadslid in Bamberg.

Bronnen
Frankfurter Allgemeine Zeitung:
Bamberger Domkapitular verlässt CSU „aus Gewissensgründen“

Deutschlandfunk
Austritt aus der CSU aus Gewissensgründen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.