Grote meerderheid Duitsers ondersteunt particuliere reddingsorganisaties op zee

Slechts een minderheid van de Duitse bevolking is van mening dat de particuliere reddingsorganisaties op zee de praktijken van mensensmokkelaars ondersteunen. Als het gaat om de vraag waar de geredde vluchtelingen ondergebracht zouden moeten worden, dan blijken de Duitsers verdeeld te zijn.

De grote meerderheid van de Duitsers ondersteunt de particuliere organisaties die op zee mensen redden. Volgens een enquête van het onderzoeksinstituut Emnid voor Bild am Sonntag vindt 75 procent van de Duitsers het goed dat particuliere hulporganisaties vluchtelingen in de Middellandse Zee redden. Slechts 21 procent ziet dat niet zo. 38 procent denkt dat de redders de praktijken van de mensensmokkelaars ondersteunen. Een meerderheid van 56 procent ziet dat niet zo.

Op de vraag waar de op de Middellandse Zee geredde vluchtelingen naartoe gebracht moeten worden, blijken de Duitsers verdeeld. 43 procent pleit voor Noord-Afrika, 42 procent vindt dat de mensen naar Europa mogen komen. Een meerderheid van de Duitses wil minder vluchtelingen opnemen. Slechts 7 procent wil dat Duitsland meer vluchtelingen dan tot nu toe opneemt. 30 procent zegt dat nu ongeveer net zo veel vluchtelingen opgenomen moeten worden als destijds. 42 procent wil dat het er minder worden. Elf procent is tegen elke vorm van opnemen.

Voor de enquête ondervroeg Emnid op 19 juli 2018 in totaal 505 representatief uitgekozen personen.

BRON
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Große Mehrheit der Deutschen unterstützt private Seenotretter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.