Berlijnse stadsdeelraad roept op bomen water te geven

De stadsdeelraad Friedrichshain-Kreuzberg roept in een persbericht al zijn burgers op om helpen bij het water geven aan de bomen in de wijk. Door de lange hitteperiode en de daaruit voortvloeiende droogte dreigen bomen uit te drogen.

Vooral nieuw geplante bomen en planten aan straatranden hebben bijzonder veel water nodig. Op de straten en openbare plantsoenen van Friedrichshain-Kreuzberg staan in totaal 42.000 bomen.

“De wortels van de jonge bomen zitten nog niet diep genoeg in de grond om zichzelf te kunnen verzorgen. Zelfs de diepere ondergronden zijn uitgedroogd en daardoor lopen ook de oudere bomen gevaar. Om op de actuele droogte te reageren hebben we te weinig personeel”, zegt Anja Henke, verantwoordelijk voor het boommanagement van de straten en plantsoenen in de wijk Friedrichshain-Kreuzberg.

Indien mogelijk zou iedere boom dagelijks twee tot drie emmers water (20 tot 50 liter) moeten hebben. Ieder vorm van water geven helpt de bomen en vegetatie te beschermen tegen afsterven door uitdroging.

Het is het beste de boom eerst te begieten en te wachten totdat de vochtigheid in de grond is ingetrokken, omdat door de lang aanhoudende droogte de aardkorst een laag heeft gekregen die waterafstotend werkt. Na het begieten kon de grond het water beter opnemen. Bovendien verdampt over de dag een deel van het water, zodat het raadzaam is ’s ochtends vroeg of ’s avonds water te geven.

Bron
Pressemitteilung Bezirksamt Friedrichshain-Kreuzberg von Berlin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.