Duitse voetbalclub tackelt AfD in krantenadvertentie

“Als een uitwedstrijd op deze zaterdag het betere alternatief in Duitsland is.” Met die advertentietekst nam de Bundesliga voetbalclub 1. FSV Mainz 05 gisteren een duidelijk standpunt in. Op de achtergrond is het bovenlichaam van een man te zien die naast een jasje een stropdas met afbeeldingen van een hond draagt. Dat is een duidelijke knipoog naar AfD-voorzitter Alexander Gauland die erom bekend staat bij openbare optredens graag stropdassen met dergelijke motieven te dragen.

Vandaag sprak Gauland in het keurvorstelijke slot in Mainz. Buiten stonden ruim 1.500 demonstranten. Normaal speelt een voetbalclub natuurlijk graag thuis, maar niet als er mensen van de AfD op bezoek zijn. Dat wilde de club met de advertentie duidelijk maken.

Onder de titel “Tolerant en internationaal ingesteld” neemt de club op zijn website een duidelijk standpunt in. “Bont zijn onze kleuren, afwisseling is realiteit en aan de orde van de dag”, staat er op de website van de club die profs van 13 verschillende nationaliteiten in dienst heeft. “De families van enkele van onze spelers, ook de Duitse, hebben een allochtone achtergrond. Waarom we dit nu noemen? Omdat integratie het fundament van het werk bij een voetbalvereniging is. En omdat de waarden die we daarmee verbinden in deze tijden onderstreept moeten worden. Juist ook, omdat ze door anderen in twijfel worden getrokken”, aldus voetbalclub 1. FSV Mainz 05.

Duitse media

Allgemeine Zeitung; Mainz 05 zeigt Flagge gegen AfD vor Gauland-Auftritt in Mainz
Die Welt: Öffentliche Grätsche von Mainz 05 gegen die AfD
Frankfurter Rundschau: Mainz zeigt Gauland Rot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.