TV-première misdaad-televisieserie Babylon Berlin

Babylon Berlin is een Duitse misdaad-televisieserie van 16 afleveringen van circa 45 minuten die in 2017 voor het eerst op betaalkanaal Sky te zien was. Met een budget van bijna 40 miljoen euro is dit de tot nu toe duurste Duitse televisieproductie en de duurste niet-Engelstalige serie. Vanaf 30 september beleeft Baylon Berlin zijn Duitstalige free-tv-première op Das Erste, in Oostenrijk op ORF en in Zwitserland op SRF zwei.

De serie speelt zich af in het Berlijn van de gouden jaren twintig. Hoofdrolspeler is commissaris Gereon Rath. Hij vertrekt van Keulen naar Berlijn om een afpersingszaak te onderzoeken. In het Berlijnse hoofdbureau van politie leert hij Charlotte Ritter kennen en hij begint samen met zijn Berlijnse collega Bruno Wolter aan het opsporingswerk waarbij hij met drugs, politiek, moord en extremisme te maken krijgt. Eén van de locaties in Moka Efti, een grote nachtclub in Berlijn.

Babylon Berlin is gebaseerd op de detectiveromans van Volker Kutscher. De eerste plannen voor een serie ontstonden in oktober 2013. Filmproducent X Filme Creative Pool had in 2012 al de filmrechten gekocht van de meer dan een miljoen verkochte romans. In 2014 sluiten coproducenten ARD, Sky Deutschland en Beta Film zich aan.

Eerste aflevering
Berlijn, voorjaar 1929. Een metropool in opstand. Economie en cultuur, politiek en onderwereld – alles bevindt zich in een radicale verandering. In die coulissen komt de jonge commissaris Gereon Rath uit Keulen terecht. Een schijnbaar eenvoudige zaak zal zijn leven voor altijd veranderen. In de eerste aflevering krijgt hij tijdens zijn recherchewerk te maken met een pornonetwerk en ontdekt bij een razzia een onrustbarende foto. De zaak, die hij samen met commissaris Wolter leidt, krijgt hierdoor een onverwachte wending. Tegelijkertijd rijdt een trein met explosieve vracht ongecontroleerd over de grens van Rusland naar Duitsland. In Berlijn zorgt dat bij de Russische revolutionair Alexei Kardakow en zijn vriendin, de Russische zangeres Swetlana Sorokina, voor opluchting.

Aflevering 1-3
30 september, 20:15 uur op Das Erste

Aflevering 4-6
4 oktober, 20:125 uur op Das Erste

Aflevering 7
11 oktober, 20:15 uur op Das Erste

Aflevering 8
11 oktober, 21:00 uur op Das Erste

Aflevering 9
18 oktober, 20:15 uur op Das Erste

Aflevering 10
18 oktober, 21:00 uur op Das Erste

Aflevering 11
25 oktober, 20:15 uur op Das Erste

Aflevering 12
25 oktober, 21:00 uur op Das Erste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.