Semi live met de intercity van München naar Berlijn

Morgenochtend om 05:55 uur kun je als televisiekijker met de ICE-trein van München Hauptbahnhof naar Berlijn Hauptbahnhof rijden. De programmamakers van de Berlijn-Brandenburgse omroep RBB plaatsten op 16 augustus van dit jaar een smartphone in de eerste en de laatste wagon. Tijdens deze uitzending kun je het perspectief wisselen. RBB-Brandenburg zendt de beelden van de laatste wagon uit, RBB-Berlin de opnames vanuit de cockpit met de machinist.

© 2018 Deutsche Bahn AG

Deze “slow tv” uitzending duurt bijna vier uur. Er is noch in gesneden, noch wordt er commentaar bij geleverd. De kijkers kunnen 624 kilometer lang zien hoe de Sprinter ICE3 in volle vaart van de Beierse metropool naar de Duitse hoofdstad rijdt.

Tussen Erfurt en Halle bereikt de ICE de hoogste snelheid van 300 km/uur. De trein rijdt vanaf München via Nürnberg, Erfurt, Halle, Berlin-Südkreuz tot aan Hauptbahnhof Berlin en raast door 27 tunnels.

RBB-uitzeding: Bitte einsteigen
https://www.rbb-online.de/fernsehen/beitrag/bitte-einsteigen.html

n

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.