Boekpremière Raffaella Romagnolo in Berlijn

Op 13 augustus 2019 verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna de roman Een verloren vriendin van de Italiaanse schrijfster Raffaella Romagnolo (1971). De Duitse versie Bella Ciao is al vanaf 25 april beschikbaar. Op de dag van deze boekpremière is Raffaella Romagnolo ’s avonds te gast in het Literaturhaus Berlin. Ze zal in gesprek gaan met Elisa Primavera-Lévy, schrijfster en redactrice van het tijdschrift Sinn und Form.

Waarover gaat de nieuwe roman van Raffaella Romagnolo? Dat staat op de website van de uitgeverij die het boek uitgeeft: “De twee vriendinnen Giulia en Anita, geboren op dezelfde dag, groeien samen op in een Italiaans boerendorpje. Hun leven is niet gemakkelijk: ze moeten hard werken in de zijdespinnerij en verdienen maar een paar centen. En dan besluit Giulia de heuvels van Piëmont te verlaten, alleen en zonder geld, zonder afscheid te nemen. Ze vertrekt naar New York om een nieuw leven op te bouwen. Anita blijft achter in Italië, en wordt in het verwoeste Europa geconfronteerd met de waanzin van de oorlog en het fascisme.

Bijna vijftig jaar later besluit Giulia terug te keren naar haar geboortedorp. Hoe zou het leven van de mensen van wie ze hield verlopen zijn?”

Boekpremière
Raffaella Romagnolo “Bella Ciao”

Datum: 25 april 2019
Aanvang: 19:30 uur
Entree: 7 euro

Literaturhaus Berlin
Fasanenstraße 23
10719 Berlin
+49 (0)30 887 286 0
www.literaturhaus-berlin.de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.