Hamburg wil ‘dumpster diving’ legaliseren

In Duitsland belanden jaarlijks elf miljoen ton levensmiddelen in de vuilnis. De senator van Justitie van de Duitse stadstaat Hamburg wil ervoor zorgen dat het verzamelen van door supermarkten weggegooid voedsel in heel Duitsland is toegestaan. Vooralsnog is het meenemen van weggeworpen voedsel strafbaar.

De Hamburgse senator van justitie Till Steffen (die Grünen) heeft een voorstel voor de conferentie voor de ministers van Justitie van de Duitse deelstaten (5 en 6 juni) voorbereid waarin hij pleit voor het ongestraft kunnen meenemen van weggeworpen levensmiddelen uit afvalcontainers. Tot nu toe gold het als diefstal als iemand levensmiddelen uit containers haalde, die supermarkten en fabrieken vanwege de houdbaarheidsdatum of kleine deukjes hadden weggeworpen.

Het Hamburgse ministerie van Justitie wil de Duitse regering oproepen het zogenaamde dumpster diving te tolereren. Het kan niet zo zijn dat in dit land tonnen nog eetbare levensmiddelen worden weggeworpen, terwijl aan de andere kan mensen worden bestraft die zich actief tegen levensmiddelenverspilling inzetten, aldus het ministerie van Justitie van de stadstaat Hamburg.

BRON
Die Zeit: Hamburg will Containern legalisieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.