Facebook knaller: Duitse supermarktchef reageert op brutale klant

Met meer dan 100.000 reacties ging afgelopen woensdag een bericht op Facebook van een filiaalleider van enkele EDEKA supermarkten in de Beierse regio Oberfranken viraal. Ruim 9.000 mensen leverden een commentaar af bij de tekst die ruim 48.000 keer werd gedeeld. Wat was er aan de hand? Wel, lees zelf de vertaalde versie:


Deze post gaat naar de jonge moeder die vandaag voor onze vleesafdeling met de vinger naar de verkoopster had gewezen en daarbij tegen haar kind zei: ‘Als je blijft doorgaan om niets voor school te leren, dan sta je ooit ook een keer daarachter!’

Hier zijn we het niet mee eens! Als uw kind blijft doorgaan om niets voor school te leren, dan staat hij in de rij voor het arbeidsbureau!

In onze filialen werken namelijk alleen zeer goed opgeleide vakkrachten met schooldiploma en een afgesloten beroepsopleiding, velen op havo-niveau, sommigen zelfs met VWO.

En zolang mensen als u met de vinger naar deze mensen wijzen, heeft het geen zin u uit te leggen dat een meestertitel zoveel waard is als een afgesloten studie en een duale opleiding wereldwijd meer telt dan een VWO-examen (‘Abitur‘).

En nu nog een keer heel persoonlijk voor u: ‘Een eindexamen in empathie en menselijkheid, respect en waardering krijgt uw kind niet op school – maar dat regelen we graag later voor u. Voor het geval uw kind het eindexamen haalt en met een beetje geluk misschien dan toch achter onze toonbank van de vleesafdeling staat en een opleiding volgt, dan worden mensen zoals u niettemin met een lach bediend, omdat bij ons wordt geleerd dat ieder mens respect verdient. Ook als het soms wat lastiger is!’ 

Lees hier het originele Facebookbericht.

Supermarktpersoneel in Duitsland
Wie meer te weten wil komen over hoe Duitse supermarkten aan goed personeel komen, verwijs ik graag door naar mijn bijdrage hierover voor het Nederlandse vakblad Foodmagazine:
Foodmagazine: Hoe Duitse supermarkten aan goed personeel komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.