Mindful triatlon op Tempelhofer Feld

Inademen en uitademen. Die woorden klonken vanochtend luid door een paar speakers op het Tempelhofer Feld. Ik kneep even in mijn arm om er zeker van te zijn dat ik daadwerkelijk op de start- en landingsbanen van de voormalige Berlijnse luchthaven fietste. Wellicht had ik me dat gewoon ingebeeld en lag nog in bed te dromen over het Tempelhofer Feld en iemand die “inademen en uitademen” riep.

“Diep inademen, goed zo, en uitademen”. In de verte zag ik meerdere witte tenten. Het werd me duidelijk dat hier een soort massale ochtendgymnastiekoefening plaatsvond. Een evenement dat ik na een achtjarig verblijf in Kreuzberg nog niet kende. Eenmaal ter plekke bleek het echter om yoga te gaan. Een vrouw op een podium deed de oefeningen voor en sprak daarbij in een microfoon. Voor haar zaten honderden mensen op matjes en deden wat de yogalerares ze opdroeg.

Eenmaal thuis kwam ik er met behulp van Google achter dat de yoga-oefening deel uitmaakte van een mindful triatlon. Die begon vanochtend om negen uur met een 5-km run/walk, gevolgd door de yogaklas met als afsluiting een half uur meditatie. Vorig jaar vond hetzelfde evenement voor de eerste keer in Nederland plaats en wel in het Amsterdamse Flevopark (zie Het Parool).

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.