In memoriam

Gisteren stierf Job Cieraad, een Berlijnse vriend die ik in 2014 voor het eerst op een verjaardagsbrunch in Charlottenburg leerde kennen. We raakten in gesprek en raakten bevriend.

Dokter Pulder zaait papavers. Dat was de film die ik op donderdag 21 november 2019 nog samen met hem in bioscoop Moviemento in Kreuzberg bekeek. Het was de eerste keer dat ik samen met hem een film zag en de laatste keer dat ik hem in levende lijve ontmoette.

In de jaren daarvoor liep ik lange tijd met zijn huissleutel op zak, zodat ik op zijn kat Knut kon passen als de voormalig Tros verslaggever en televisiemaker met de trein naar Nederland was vertrokken. Toch maakte ik van de deurbel gebruik als ik bij Job in Prenzlauer Berg op de koffie kwam en hij heerlijke stukken taart op tafel had gezet. Of we dronken samen een biertje en liepen naar Girosol, het Mexicaanse restaurant waar hij vaker kwam.

Job was een liefhebber van mijn korte verhalen. Hij stond ik erop dat ik mijn verhalenbundeltje voor hem zou signeren. Hij was ervan overtuigd dat het met het schrijven wel goed zou komen. Dat was ik ook, alleen kan Job hier geen deelgenoot meer van zijn. Waar je ook bent Job, het ga je goed!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.