Hotel office in plaats van home office

Geen vergaderingen, geen beurzen, geen toeristen. Dat is voor veel hoteliers een ramp. Eigenlijk kunnen ze hun deuren sluiten en wachten op betere tijden. Dat geldt niet voor onderneemster Cornelia Mainardy van Hotel Sonnenhof in Dietzenbach (Hessen), een hotel met 163 kamers dat haar familie bijna 30 jaar geleden in het leven riep. Daarvoor in de plaats opent ze het hotel voor nieuwe ideeën en nieuwe gasten. In crisistijden moet je geëngageerd en vrolijk verder werken. Dat zijn de woorden van de overgrootvader van Cornelia Mainardy. Ze doet niet anders. Dat las ik in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hotel office in plaats van home office. Dat is één van Cornelia Mainardys nieuwe ideeën. Daarnaast leveren haar medewerkers het hoteleten sinds drie weken elke middag en avond tot aan de huisdeur. De helft van de keukenploeg kon ze zou behouden, zes andere medewerkers zijn als chauffeur onderweg. Voor de gasten die in het hotel gebruik maken van hotel office is ook de roomservice nog deels actief.

Bedrijven kunnen hun medewerkers niet permanent thuis aan de eettafel laten werken. Door die gedachte ontstond het idee. Bovendien durven in kleine kantoren niet alle medewerkers meteen weer terugkeren. Daarom worden de leegstaande hotelkamers als alternatief aangeboden. Het begint langzaam te lopen, aldus de onderneemster die al met diverse bedrijven gesprekken heeft gevoerd.

Ook andere hotels in Frankfurt en het Rijn-Maingebied proberen hun kamers voorlopig als tijdelijke kantoorruimte aan te bieden. De Best Western groep heeft zijn hotels in Frankfurt, Marburg en Darmstadt al een andere functie toebedeeld, met zoals de hotels van Trip-Inn in Frankfurt, Mainz en Hanau. De kamers worden deels al voor een halve dag aangeboden, maar het is ook mogelijk per week of per maand te huren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.