Duitse tv-primeur: Detective Van der Valk

Op de Duitse televisie gaat vanavond (21:45 uur, Das Erste) de nieuwe detectiveserie “Kommissar Van der Valk” van start. De detectiveserie komt van Chris Murray (Midsomer Murders) en werd volledig opgenomen in de Nederlandse hoofdstad. Deze eerste aflevering was op 1 januari als preview te zien bij NPO 1 en NPO Start (plus). De Duitsers hebben de titel “Love in Amsterdam” veranderd in „Duell in Amsterdam“. Hebben de Duitse kijkers niet zoveel op met liefde resp. seks, vraagt de Frankfurter Rundschau zich af.

De nieuwe serie Detective Van der Valk is geïnspireerd op een Britse dramaserie uit de jaren 1970, losjes gebaseerd op de romans van Nicolas Freeling. De serie was vijf seizoenen te zien, de laatste afleveringen verschenen in 1992. De nieuwe serie concentreert zich opnieuw op de onderzoeken van de Nederlandse detective Piet van der Valk in en rond de stad Amsterdam.

Commissaris Van der Valk lost in elke aflevering een nieuw misdrijf op, daarbij bijgestaan door zijn trouwe medewerkers: inspecteur Lucienne Hassell, internetexpert Job Cloovers en sergeant Brad de Vries. Ook hun privéleven komt aan bod, en blijkt soms nauwer verweven met hun werk dan ze zelf hadden kunnen vermoeden.

Love in Amsterdam
In de eerste aflevering wordt in de haven van Amsterdam het lijk van een student aangetroffen. Van der Valk en zijn team storten zich op de zaak, maar worden enigszins afgeleid door de komst van een nieuwe medewerker, de internetexpert Job Cloovers. Dan blijkt dat er nog iemand is vermoord, wat de vraag opwerpt of beide zaken iets met elkaar te maken hebben. Het onderzoek leidt de politie naar de Amsterdamse kunstwereld én naar de gemeentepolitiek.

 

Das Erste
31 mei 2020, 21:45 uur
Kommissar Van der Valk – Duell in Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.