Balkonconcert

Buiten zie ik een grote groep mensen omhoog kijken. Saxofoonklanken stromen mijn kamer binnen. Dit moet het balkonconcert zijn dat afgelopen zaterdag zou plaatsvinden, maar dat door het onweer niet plaatsvond. Op de huisdeuren in de buurt hingen aankondigingen van het 20 minuten durende balkonconcert. Ik vroeg me nog af in welk deel van de die straat de muziek te horen zou zijn. Nu weet ik het.

Het uitgestelde balkonconcert vond zojuist pal tegenover mijn woning plaats, boven het Indische restaurant op de hoek. Met mijn smartphone in de hand liep ik naar buiten. De eerste 10 minuten breng ik zo artistiek mogelijk in beeld. Dacht ik. Vergeten op “rec” te drukken en dus niets opgenomen.

Gelukkig heb ik wel de laatste vijf minuten van het unieke evenement op deze zwoele maandagavond in Schöneberg kunnen vastleggen. Een moment waarop jong en oud genoten van muziek en weer tot leven kwamen ten tijde van het bijzondere coronatijdperk.

 

 

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.