Kempinski White Glove Service

© Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons), Hotel Adlon (Berlin), CC BY-SA 4.0

Met het oog op de coronapandemie werden begin mei in het beroemde Hotel Adlon Kempinski Berlin omvangrijke maatregelen genomen om een voorbeeldige service aan te kunnen bieden die niet alleen voldoet aan de regionale veiligheid- en gezondheidsvoorschriften, maar die deze ook op veel gebieden ruimschoots overtreft. Daarbij beroept het traditionele hotel zich op de onlangs door het Kempinksi Quality and Operations Management team ontwikkelde leidraad Kempinski White Glove Service.

Het aan dit initiatief ten grondslag liggende handboek behandelt alle soorten maatregelen die op alle afdelingen van het luxe hotel genomen moeten worden en strekt zich uit van de procedures bij het ontvangst van de gasten tot de inrichting van de openbare ruimtes, het eten en drinken, de housekeeping, spa en de eisen in de vergaderruimtes.

Zo werden bij de receptie van het hotel bijvoorbeeld glazen schermen ter bescherming van de gasten en medewerkers bij het in- en uitchecken aangebracht. Er werden omvangrijke concepten opgesteld voor de service en het aanbieden van maaltijden in de restaurants, de lobby-bar en voor vergaderingen, waarbij tegelijkertijd de contactbeperkingen en de hygiëne- en afstandsmaatregelen strikt opgevolgd worden. Wat de medewerkers betreft, deze dragen nu bij alle interacties met de gasten handschoenen en overeenkomstig de lokale verordeningen maskers.

Tot de uitrusting van alle hotelkamers horen naast maskers voor de gasten ook mini-desinfectieflesjes. Terwijl de hotelmedewerkers vanzelfsprekend een afstand van 1,5 meter tot de gasten in acht moeten nemen, werden alle meubels in de openbare ruimtes van het hotel en in de restaurants opnieuw gearrangeerd om ter welbevinden van de gasten de regels van Social Distancing na te leven. Verdere reiniging- en desinfectieplannen in alle hotelruimtes worden passend geprotocolleerd. Sanitizing stations zijn in het Hotel Adlon Kempinski Berlin ruimschoots verdeeld, sleutelkaarten worden voor en na gebruik gedesinfecteerd, stoffen handdoeken in openbare toiletten werden door wegwerphanddoeken vervangen en professionele luchtreinigers zorgen voor schone en frisse lucht.

Benedikt Jaschke, Chief Quality Officer en bestuurslid van het Kempinski bestuur, zegt: „Onze gasten moeten het volste vertrouwen hebben in de hygiëne en desinfectie van onze ruimtes en merken, dat we in deze situatie alle aspecten van onze dagelijkse opgaven heel serieus onder de loep nemen. Maar tegelijkertijd is het voor ons belangrijk de gast tijdens zijn verblijf onze bijzonder professionele en geëngageerde Service à la Kempinski aan te kunnen bieden. ”

Een absolute privésfeer wordt de gasten geboden die bij het inchecken en tijdens hun verblijf er verzekerd van willen zijn dat geen enkele  medewerker van het hotelteam tijdens hun oponthoud de kamer betreedt. Terwijl normaal gesproken tijdelijk een “Please do not disturb” bord werd gebruikt, garandeert het nieuwe privésfeer bord (“Please do not enter”) dat bestelde services weliswaar nog steeds van kracht zijn, maar echter tot aan de kamerdeur van de gast.

“De lijst met de te nemen maatregelen is lang en zeer complex”, aldus Michael Sorgenfrey, general manager van Hotel Adlon Kempinski Berlin. “Maar aangemeten en strenge hygiënestandaards op zeer hoog niveau zijn de sleutel om onze gewaardeerde gasten de zekerheid te bieden dat een verblijf bij ons tijdens of na de lockdown in elk opzicht een veilige omgeving biedt en tegelijkertijd een top service op alle gebieden wordt geboden.”

Vanzelfsprekend beperken de grondige maatregelen zich niet alleen tot de service voor de gast, maar worden ze ook op de plekken achter de schermen doorgevoerd. Talrijke desinfectiestations met desinfectiespray, vochtige desinfectiedoekjes en wegwerphandschoenen zijn op iedere afdeling van het hotel voor de medewerkers en de reiniging van de desbetreffende werkplekken voorhanden.

In het personeelsrestaurant Berthold’s wordt het aantal medewerkers dat tegelijk pauze houdt beperkt doordat de servicetijden hier verlengd en het aantal tafels en stoelen verminderd worden en met de passende veiligheidsafstand worden gerangschikt. Continue scholingen en online-trainingen garanderen dat alle medewerkers met alle maatregelen vertrouwd zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.