Fouten bij coronatests in Beieren erger dan gedacht

Vorige week schreef ik nog op mijn blog dat de coronatests van terugkerende reizigers in Beieren veelal nutteloos blijken te zijn, omdat mensen vaak te lang op de uitslag moesten wachten. Vandaag wordt pas duidelijk welke impact de slecht georganiseerde coronatests hebben: onder de 44.000 terugkerende reizigers, die hun uitslag nooit hebben ontvangen, bevinden zich ook 900 besmette personen. Nadat dit vandaag bekend werd gemaakt, brak Beiers minister-president Markus Söder (CS) zijn voor donderdag en vrijdag geplande bezoek aan de Nordsee af: “Beieren gaat voor”, schreef hij woensdagavond op Twitter.

Hoeveel besmette personen uit Beieren zelf en hoeveel er uit de rest van Duitsland komen, kan niemand zeggen. De besmette personen zouden hun uitslag in ieder geval uiterlijk donderdagmiddag moeten krijgen.

BRON
FAZ: Auch 900 positiv Getestete erhielten keine Ergebnisse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.