Inbrekers vragen overheidssteun

De coronacrisis telt niet alleen fysieke slachtoffers, ook op economisch gebied vallen er rake klappen. De horeca en de reisbranche worden het hardst getroffen. Maar doordat veel mensen thuis werken en niet op vakantie gaan, komt ook een andere beroepsgroep in de problemen. 

Gerd Schlüssel, voorzitter van de Duitse Bond voor Eerlijke en Geweldloze Inbrekers (BEGI), vraagt overheidssteun voor de ruim 2000 BEGI-leden. “Door home office en quarantaine vinden onze leden nauwelijks nog huizen waarvan de bewoners door de vakantie of een langere zakenreis niet aanwezig zijn”, legt Schlüssel uit. “En onze leden houden zich aan de regels van onze eigen CAO. Er wordt dus alleen ingebroken in huizen die over een ruime collectie luxe goederen beschikken, huizen die wel wat kunnen missen.”

Een woordvoerder van het Ministerie van Werkgelegenheid bevestigt dat de BEGI steun heeft aangevraagd. “Natuurlijk is ook die groep gedupeerd door de coronacrisis. Als overheid adviseren wij de mensen om thuis te blijven en dat vanzelfsprekend consequenties voor de leden van de BEGI. Wat dat betreft heb ik er alle begrip voor.”

Schlüssel benadrukt in zijn aanvraag dat de BEGI indirect de bedrijven in de beveiligingsbranche ondersteunt en dat die branche nu ook in de problemen komt. “Als wij niet aan het werk kunnen, dan merken zij de gevolgen. Wie de hele dag thuis is, heeft geen behoefte aan een bewakingscamera of extra dikke sloten op de deur. Alleen als een huis met waardevolle spullen langere tijd leeg komt te staan, pas dan doen de bewoners een beroep op de beveiligingsbranche en schaffen allerlei nieuwe producten aan. Natuurlijk komen wij daarna in het spel om te zien of die branche wel naar behoren presteert, maar dat is altijd al zo geweest”, aldus Schlüssel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.