Nieuwe corona-app versie 1.5 vanaf maandag verkijgbaar

Screenshot Duitse corona-app

Vanaf aanstaande maandag heeft de Duitse corona-app twee extra functies. Aan de ene kant kunnen positief geteste personen vrijwillig in een soort dagboek hun ziektesymptomen invullen om zo de waarschuwing voor contacten nog gedetailleerder te kunnen omzetten. Bovendien zal de app ook in een groot aantal andere Europese landen functioneren, waaronder Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Estland, Ierland, Litouwen, Polen, Spanje en Nederland.

Door de extra functies zal de risicoberekening van de app worden verbeterd. Deze geeft mensen die met besmette personen in contact komen informatie over hoe hoog het besmettingsrisico is. Volgens het Robert Koch Institut (Duitse pendant van het RIVM) zijn besmette personen slechts een bepaalde tijd infectieus: ze zijn voor andere mensen twee dagen vóór het begin van de symptomen besmettelijk en ongeveer een week tot 10 dagen na de eerste symptomen.

De app is in Duitsland circa 19,6 miljoen keer gedownload. Experts gaan ervan uit dat hij door circa 16 miljoen mensen in Duitsland actief wordt gebruikt. Volgens gegevens van het RKI werden circa 12.000 positieve testgegevens in de app geladen. Op die manier kunnen gebruikers andere app-gebruikers waarschuwen.

De nieuwe versie 1.5 zal vanaf maandagmiddag te downloaden zijn in de app stores van Apple en Google.

BRON
ZDF Heute: Corona-Warn-App mit neuen Funktionen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.