Station to Station

Het is bijna 40 jaar geleden dat in Duitsland de film Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo in première ging, gebaseerd op het boek Wir Kinder vom Bahnhof Zoo van Christiana F. De film vertelt over het leven van Christiane Felscherinow uit Berlin-Gropiusstadt en haar ervaringen met drugs.

Een interessant weetje is dat regisseur Uli Edel ondersteuning kreeg van niemand minder dan David Bowie. De echte Christiane F. bezocht ooit een concert van hem in Berlijn. Deze scènes werden speciaal voor de film nog een keer opgenomen en gemixt met archiefopnames.

In de filmscène, waarin actrice Natja Brunckhorst als Christina F. direct voor het podium staat en popster David Bowie van zeer dichtbij gadeslaat, zingt Bowie de song Station to Station van zijn gelijknamige album uit 1976. Als Christina F. en haar heroïneverslaafde vriend Detlef elkaar later in de discotheek Sound weer ontmoeten, schalt uit de muziekinstallatie van de club de Bowie song TVC 15 van hetzelfde album.

De filmscène:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.