Klare taal Angela Merkel: harde lockdown na kerst

Tijdens de zogenaamde Generaldebatte over de koers van de regering pleitte Angela Merkel opnieuw voor een harde lockdown. Op advies van de Deutsche Akademie der Wissenschaften Leopoldina riep ze op contacten drastisch te beperken. Ze vindt het daarom juist om de winkels na kerst tot minstens 10 januari te sluiten en de lessen op scholen tot een minimum terug te brengen.

In een emotionele rede sprak Merkel vandaag klare taal.  “Anders ontglipt de pandemie ons weer”, waarschuwde ze. “Als we nu vóór de kerstdagen te veel contacten hebben en het vervolgens de laatste kerst met onze grootouders was, dan hebben we iets verzuimd. Dat zullen we niet doen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.